винарско изложение „Сторгозия“ 2023

В Плевен за първи път ще се състои винарско изложение „Сторгозия“.
Планира се то да се проведе от 1 до 3 септември в двора на Регионалния исторически музей, съобщават от общинската управа.

Плевенският регион е с богати традиции във винопроизводството, което е и поводът Общината да даде възможност на винопроизводители със семеен бизнес от Северозападна България да представят производството си. Участниците в изложението са 12, сред които Институтът по лозарство и винарство в Плевен и Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски“ в града.

Изложението ще бъде открито официално на 1 септември в 17:30 часа. В следващите два дни то ще бъде отворено за посетители от 10:00 до 20:00 часа. Гостите ще имат възможност да дегустират предлаганите вина, както и да закупят харесаните от тях марки.

Част от програмата на изложението е провеждането на първата Национална работна среща на сертифицираните туристически центрове в страната. Тя ще се състои на 2 септември на тема „Добри практики и проблеми в работата на сертифицираните туристически центрове“. За участие са поканени представители на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти, директори на музеи, галерии, представители на ресторантьорския и хотелиерски бизнес.

Участниците в изложението са 12 – Винарска изба „Хараламбиев“ – с. Петърница; Семейна изба „Лозина“ – гр. Плевен; Винарска изба „Ноя“ – с. Орешак; Винарска изба „Горун“ – гр. Искър; Винарна „Ахинора“ – с. Селановци; Изба „Врачанска Теменуга“ – гр. Враца; Бутикова семейна изба „Шато Бургозоне“ – гр. Оряхово; „Бонония Естей” – с. Кошава; Винарна „Типченица“ – с. Типченица, община Мездра; „Агро фитнес” – с. Боровци, община Берковица; Институт по лозарство и винарство – Плевен; Професионална гимназия по лозарство и винарство „Ал. Стамболийски” – Плевен.


Copyright © 2020. All rights reserved.

Posted август 30, 2023 by admin in category "agenda 2024", "актуално 2023", "начало